Start Centrum Markt
Centrum Markt - Coordinates: 51°55'15"N 4°29'15"E Afdrukken E-mailadres

alt

A Day at the Market
groenergras.tv

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

                                      

Midden in de Rotterdamse stad, aan de Binnenrotte, staat de langste markt van Europa, de Rotterdamse centrummarkt. Met z’n 465 kramen op dinsdag en zaterdag  is dit bijna de grootste markt van Nederland. De markt duurt van 9 tot 5. Vlakbij is de bouw van de Rotterdamse markthal.volop aan de gang, deze word in september 2014 in gebruik genomen en daarna gaat de markt flink op de schop. Wilt u zien hoe de markt er uit gaat zien na de verbouwing, ga dan naar ; www.rotterdam.nl/binnenrotte

Bijna tweeënhalve kilometer kan je slenteren langs allerlei goederen. Van oosterse wierook tot Surinaamse stokvis of een mooie tuinplant en alles wat daartussen zit heeft deze markt te bieden. Of je jezelf nu helemaal in het nieuw wilt steken of een compleet heerlijke maaltijd wil bereiden, je vind het hier. Ook is er een heel leuke 2e handsafdeling, ter hoogte van de St Laurenskerk, waar je voor een prikkie je huisraad bij elkaar kunt krijgen als je zoon of dochter op kamers gaat. Of kan snuffelen tussen 2e hands kleding,of dat schoteltje kan vinden, wat je al jaren zocht.
Als u van leuke foto s van deze markt houd is hier een leuk linkje. De foto s zijn gemaakt door oud marktmeester Haak.
http://centrummarktrotterdam.blogspot.com/
 
centrummarktGa ook eens lekker een haring happen of in het seizoen lekker mosselen eten op de kop van de Hoogstraat .Ook om je  mobiele telefoon te unlocken, of een mooie grote bos bloemen of een lapje stof  bent u hier op de juiste markt. De markt wordt gekenmerkt door een breed aanbod in food en textiel en een aanbod van tweedehands goederen en partijhandel. Op de toplocatie aan de binnenrotte vind u 27% food, 44% textiel, 9% bloemen en planten en overige nonfood goederen 20%. Doordeweeks op dinsdag is er iets meer food en op zaterdag iets meer nonfood aanwezig. 

Ook leuk zijn de standwerkers, een uitstervend beroep, waar je allerlei nieuwe dingen kunt kopen. Met hun grappen en grollen maken zij uw dag al goed.

Voor verse groente of fruit, gewoon of exotisch, of een lekker stuk kaas, of wat nootjes of een ambachtelijke banketbakker bent u op deze markt aan het goede adres. In een zijstraat van de Hoogstraat, aan de Wijde Kerkstraat staat dinsdag en zaterdag de boeken – en platenmarkt  en iets verderop op het grote kerkplein , de postzegel en muntenmarkt.

In de zomer kunt u hier ook terecht voor de zondagsmarkt, deze duurd tot september. Ondertussen kunt u wel kijken naar de foto s van het afgelopen jaar van de boekenmarkt of stoffenmarkt,  Nog wat leuke foto s van de zondagsmarkt vind u op:

Op deze markt zie je soms bekende of markante bezoekers lopen. Ook een graag geziene gast is de Rotterdamse orgelman, nog een uitstervend beroep. Rondom de markt zitten allemaal gezellige cafés en restaurantjes, waar het goed vertoeven is na de boodschappen gedaan te hebben.

 De markt is ongeveer 10 jaar geleden verhuisd terug naar de plaats waar hij nu staat. De Binnenrotte was oorspronkelijk het gedeelte van de rivier de Rotte, binnen de bebouwing van Rotterdam. In 1871 werd de Binnenrotte gedempt voor het spoorwegviaduct in de lijn Rotterdam – Dordrecht. Het viaduct werd gesloopt na de aanleg van de Willemsspoortunnel, die nu onder de markt ligt .Vroeger stond de markt onder de treinbrug die naar de maasbruggen leiden. De oude Rotterdammers herinneren zich dit nog wel.

De geschiedenis van de Rotterdamse markt bevind zich op een aparte pagina. Klik hier.

Op ruim 465 kramen kunt u op dinsdag en zaterdag ook prima uw buik vol eten, van een oer Hollands patatje tot een Turkse pizza of een Surinaamse roti of lekker Grieks eten of toch maar een lekkere warme stroopwafel of een loempia. Zelfs aan het eten op de markt kunt u merken dat Rotterdam een echt multi-culti stad is.

centrummarktDe Rotterdamse centrummarkt is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De tram,trein,bus of tram stoppen allemaal voor de deur van de markt. Maar beter nog is de markt te bereiken op de fiets en de brommer. Je kunt je fiets of brommer gratis stallen in de fietsenstalling. Daar kan je voor weinig geld ook een fiets huren om de rest van Rotterdam te verkennen. Boven de fietsenstalling is ook het toiletgebouw. Op de markt lopen ook diverse koffieboeren die met hun wagentjes de kooplieden van een natje en droogje voorzien. Als bezoeker kunt u bij hen ook een bekertje koffie of thee bestellen, of zomers een lekker koel blikje fris.

Er is ook voldoende mogelijkheid om je auto te parkeren op straat (vergeet je chipknip niet) of in omliggende parkeergarages. Ook zijn er diverse pinautomaten in de buurt als de verleiding van de koopjes op de markt te groot word en de bodem van uw knip in zicht is.

De veiligheid is ook aan gedacht. Op de markt lopen geregeld politiemensen rond om uw veiligheid te kunnen garanderen.

De markt duurt van 9 tot 5,maar op dinsdag en zaterdag kunnen de echte koopjesjagers al eerder terecht ,als s’morgens in alle vroegte de kooplieden hun handel staan uit te laden. Om 17 uur klinkt de stem van de marktmeester door de luidspeakers en word het tijd om in te pakken. Het einde van de markt is aangebroken. Daarna ruimt de kramenzetter alles weer op.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser. 

De kooplieden van de langste markt in europa verwelkomen u dan ook van harte in het centrum van Rotterdam.

centrummarktcentrummarktcentrummarkt

  Met onderstaande foto kunt u rondkijken in de buurt.
Houd de linkermuisknop ingedrukt op de foto en beweeg de muis.
 
 
 

Grotere kaart weergeven
Grotere kaart weergeven